Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ЛАЙФСТАЙЛ / Защо гръцките пенсионери са на луксозна почивка, а българските мизерстват в крайна бедност!

Защо гръцките пенсионери са на луксозна почивка, а българските мизерстват в крайна бедност!

Докато слушах дебатите в парламента преди глауването на поредния дирижиран и договорен „вот на недоверие“, по едно време започнах да се чудя дали тези от трибуната говорят за една и съща държава.

Уж еднакъв бюджет, външен дълг, дефлация, безработица, а в същото време ситуацията в страната е коренно различна. Според тези отляво и в центъра сме едни от най-добрите в Европа, според тези отдясно – на ръба на финансова катастрофа.

РЕКЛАМА

И понеже е ясно, че цифрите са верни, значи грешката е в телевизора. Всъщност зрителят отдавна знае, че го лъжат!!! Истината я казваме само НИЕ! Че преките включвания от Народното събрание са като тв блоковете за евтина реклама – там се предлагат винаги некачествени продукти, които се рекламират по най-пошлия начин, без никакво въображение, оригинална идея и впечатляваща режисура.

Тв блоковете за реклама на скапани продукти, разбира се, са насочени към една определена аудитория. Тя принципно няма високи естетически изисквания към живота и не си задава често въпроси. В същото време точно тази част от населението е най-многобройна. И благодарение на това този бизнес продължава да процъфтява! Нали така? А ти забогатя ли?

Cъщото е и с преките предавания от парламента. Там шоуто от години е ниска класа, а предлаганият продукт – във вид на закони, избор на правителства и управление на страната, не си струва парите. Масовият зрител обаче продължава да гласува и плаща за това предаване и с дистанционното на телевизора, и с бюлетина в урната в изборния ден.

Затова актьорите от трибуната до такава степен са влезли в роля, че дори най-вероятно съвсем искрено си мислят, че с дълбок професионализъм и вкус коват от години светло настояще и бъдеще за нацията. Ако масовият зрител си задаваше най-елементарните въпроси, нямаше да позволи такава дълбока пропаст между розовите миражи в главите на депутатите и горчивата реалност. Ако беше малко по-взискателен, зрителят първо щеше да изслушва с едно ухо макропоказателите, от които за съжаление не само не разбира, но си няма хал хабер, защото безценната и „жизнено важна“ за всеки индивид образователна система случайно е порпуснала да ни свети…

Cлед това щеше да чуе как ги тълкува левият експерт. Да хвърли даже един поглед върху екрана, когато му се обясни, че икономическите ни показатели са в челната тройка за Европа(УРААА), и веднага след това да погледне какво има в пазарската торб(освен храна ментею), с която току-що се е върнал от кварталния магазин.
В повечето случаи зрителят е пенсионер, защото останалите по същото време са на работа, а многобройните безработни са в кафенетата. Така, че на дъното на торбата от магазина има хляб, кисело мляко, краве сирене и евентуално кренвирши(съдържащи мононтатриев глутамат, гума кснатан, аспртам, цялата азбука, изредена след обозначителя „Е-“ и много други, с които не искам да ви плаша .

В същия този момент, докато нашият пенсионер гледа умислен екрана, на 300 километра от него в съседна Гърция, която неколкократно фалира, колегата му слага последната пенсия в портфейла и товари куфарите в личния си мерцедес за 10-дневна почивка на някой от по-далечните и същевременно супер екзотични острови.
Докато подрежда багажа, гъркът чува по новините, че страната му е на дъното в Европейския съюз, задължително тегли една яка псувня на поредното правителство( в стил Хассиктир, гамото шисто малака) и е готов веднага да разтовари куфарите, ако се надига национална стачка, защото му отнемат някакви финансови привилегии. И е прав!

Нашият пенсионер – този с „the best показателите за Европа“, може и да изпсува наум, но най-смелият му ход след това е да смени програмата на телевизораъхне и да пусне батко Слави, който ще му вдъхне поредната, отчяна доза патриотична, но все по-безпочвена доза надежда..пак за трафик и реклама на телевизиите. Безработният в кафенето принципно само пие бира и псува, и чака ли, чака.
Ето затова и процъфтява светът на евтината телевизионна реклама.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *