Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ДОМ / Всички месят тесто с него, а аз пръскам цветята- такива китки имам, че балкона ми се вижда от далеч

Всички месят тесто с него, а аз пръскам цветята- такива китки имам, че балкона ми се вижда от далеч

На всяко саксийно цвете му е нужно допълнително подхранване, особено във вегетативния период и периода на цъфтеж. А знаете ли, че о бикновената мая е невероятно полезна за тази цел?

Маята може да доведе до повишен растеж и разцвет дори и при най-безнадежните цветя. Фитохормоните, витамини от групата Б и ауксините (растителни хормони), които се намират в състава на маята, активно стимулират клетъчното делене и растежа на растенията. Подхранването по този начин се използва при професионалното отглеждане на растения. С прилагането на маята като храна за растенията, рязко се повишава активността на микроорганизмите в почвата, увеличава се съдържанието на въглероден диоксид, на микро и макро елементи, което има особено благоприятно влияние върху кореновата система и външния вид на самото растение. Ако искате вашите цветя да бъдат здрави и да цъфтят дълго и богато, подгответе разтвор от мая за тяхното подхранване.

РЕКЛАМА

Представяме ви рецептата и начина на употреба.

Какво ви трябва:

– 10 грама прясна мая;
– 1 чаена лъжица захар;
– литър топла вода;

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топлата вода, добавете една чаена лъжица захар и разбъркайте добре. Оставете да престои минимум 2 часа. С така приготвения разтвор поливайте цветята два пъти месечно в есенно-зимния период и веднъж на десет дни в пролетно-летния сезон. Ще забележите, че листата ще станат по-зелени, а цветовете по-богати.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *