Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ИНТЕРЕСНО / Вижте суперсъветите на Петър Дънов за здраве, щастие и дълголетие!

Вижте суперсъветите на Петър Дънов за здраве, щастие и дълголетие!

Учителя Петър Дънов ни е оставил в наследство уникални правила за философията на живота. Но наред с тях са запазени и десетки рецепти за здраве. И до ден-днешен много от родните билкари се дивят пред гения на създателя на Бялото братство.

Дънов е оставил много указания как да се лекува диабет, високо кръвно и какво ли още не само с няколко корена и стръка от точните растения. Ако искате да се отървете от хипертонията например е достатъчно три пъти на ден да пиете от следната отвара, направена от: 80 г цвят от глог, 40 г стръкове от бял имел, 30 г корени от валериана, 20 г корени от здравец, 40 г стръкове от хвощ, 20 г цвят от черен бъз. Две супени лъжици от добре разбърканите билки се варят в 500 мл вода. Оставя се за един час.

РЕКЛАМА

Той дава безценни съвети и за едно от най-често срещаните неразположения – глабоволието. Смятал, че е достатъчно да наложите слепоочията си с пресен квас. Препоръчва да се остави за поне няколко часа. Допълнително средство за премахване на болката е отвара от ягодови листа. Шепа от тях се кисне за пет минути във вряла вода.

Освен с лечебни рецепти, Дънов се е занимавал и със систематизирането на няколко прости, но много важни правила за здравословното хранене. Ако спазвате само тях, ще сте здрав дълго време. Според Учителя не бива да се яде, когато слънцето е залязло или още не е изгряло. Той съветва още задължително да слушаме музика, когато се храним. Така тялото ни се успокоява и се наслаждава на вкусната гозба. Дънов е категоричен, че не бива да се преяжда.

Причината за това не е натрупването на излишни килограми, фактът, открит от него, че когато прекаляваме започваме да губим паметта си. „Който яде много, помни малко“, казвал той на учениците си. За да не приемаме повече храна, отколкото иска тялото ни е добре да спазваме и следващата повеля на Дънов – да не бързаме на масата. И последният съвет – когато искате да хапнете плод, първо спрете и помислете за енергията и слънцето, които са вложени в него. Едва след това го разрежете и изяжте. Когато приключите, не пийте вода. Така силите ще се разпределят в тялото ви, без да се разреждат, казва още Петър Дънов.

Не на последно място трябва да споменем и уникалния житен режим на Учителя, който е революционен за света. И днес не е намерен по-добър начин за прочистване на духа и тялото. Според Дънов той трябва да се започне през февруари. По този начин организмът ни ще се освободи от вредните последици от мазната и тежка храна. Освен това ще е готов да приеме новите, по-леки пролетни продукти. А рецептата за него е лесна: десет поредни дни се хапват по 100 г жито. И в това няма нищо случайно. Пшеницата съдържа невероятен коктейл от полезни вещества като натрий, калций, желязо, калий, фосфор, вит. от групата В, фибри и антиоксиданти.

Количеството, отредено за деня, се разпределя на три. Залейте всяка порция с около половин литър вряла вода. Течността се пие преди закуската, като в нея може да се добави мед и лимон. В режима на Дънов е записано, че всеки ден трябва да се приемат и укрепващи продукти. Това са три ябълки, които ще поддържат сърцето здраво, както и девет ореха, които ще стимулират мозъка. И накрая – три лъжици мед за кръвта. Водата през тези десет дни трябва да е само преварена.

Пийте поне по два литра. Когато минат десетте дни, следват два за захранванес т.нар. ангелска супа. Тя се прави само от зеленчуци, без мазнина и месо. След това останете на лека храна още седмица. Всеки, който е преминал през режима е категоричен, че след него се е чувствал подмладен. Въпреки това лекарите съветват добре да прецените състоянието си преди да започнете диетата с жито. Защото ако тялото ви е изтощено, ограниченията ще влошат състоянието ви.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *