Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ДОМ / Вижте как да спестите място в кухнята и да я превърнете в професионално място за готвене

Вижте как да спестите място в кухнята и да я превърнете в професионално място за готвене

Вместо да съхранявате тенджерите и тиганите в и без това малкото налични шкафове (за които също е нужно място), защо да не ги окачите да висят от тавана или на някоя стена. Така не само ще спестите място, но и ще създадете страхотна „кулинарна“ атмосфера в кухнята си.

практични идеи

РЕКЛАМА

Преди да използвате тенджерите или тиганите, закачани по този начин, не забравяйте да ги изплакнете, за да премахнете прахта, която се е полепила по тях.

2. Големи стъклени буркани

С помощта на големи стъклени буркани можете да вкарайте кухнята си в ред. Те са идеални за съхранение на всякакви подправки, семена, брашно, захарни пръчици и т.н.

практични идеи

В тях можете да складирате още и чай, сушени плодове, ядки и всякакви други готварски субстанции. Освен практичността на тази идея, онова ретро излъчване, което имат големите стъклени буркани идеално би се вписало във всяка кухня.

практични идеи

Полезно: В бурканите можете да миксирате здравословната си закуска от ядки, семена, плодове, кисело мляко и т.н. Забъркайте всичко от предната вечер и го оставете да престои в хладилника през нощта. Бързо и удобно, вкусно и полезно.

3. Използвайте и пространството под рафтовете

 

Закрепете капачките на бурканите (с малка видия или лепило) за долната част на кухненските рафтове. Това е гениален начин да спестите място и винаги да държите подправките си буквално на една ръка разстояние.

4. Дървена стойка на стената

Поставете дървена поставка за най-използвания си (или най-красивия ви) кухненски сервиз на стената. Това не само ще бъде практично, но и ще придаде изискан стил на кухнята ви.

5. Заложете на вградени или подплотови домакински уреди

Така не само ще спестите място, но и ще осигурите много по-лесно предвижване в малката ви кухня, докато приготвяте любимите си ястия. Освен това вградените и подплотови уреди улесняват достъпа ви до хранителните продукти при готвене.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *