Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ЗДРАВЕ / Вижте бабините деветини за бременността, които се оказаха абсолютно ВЕРНИ

Вижте бабините деветини за бременността, които се оказаха абсолютно ВЕРНИ

Специално за всички бъдещи майки кратък списък със суеверията, свързани с бременността, в които има доза истина.

Те са:

РЕКЛАМА

1. Ако харесвате котка, вашето бебе ще има много врагове.

Тук истинският враг се казва токсоплазмоза. Носител на тази бактерия са котките. Затова наистина има смисъл да ограничавате комуникацията си с котки, докато сте бременна, за да избегнете вътрематочна инфекция.

2. Ако седите на прага, зли духове ще отведат вашето бебе

Обикновено една бременна жена не трябва да седи на прага или на друго течение. Имунната система може да бъде отслабена и нито студът, нито болката в кръста ще ви осигурят по-здравословно състояние.

3. Ако ядете червени плодове, бебето ще има розови бузи

Всички червени плодове и плодове са силни алергени, въпреки че отношението към тяхното хранене варира. Според руската традиционна медицина бременните жени не трябва да ги ядат, докато западните лекари казват обратното.

4. Ако гледате страшни филми, бебето ще стане грозно

Винаги има специално ограничение за бременни жени и малки деца в началото на всеки филм. И това не е без причина. Хормоналните промени правят жената много чувствителна и твърде много стрес може да доведе до нарушение на кръвния ток. Затова ще бъде по-добре да отложите ужасите за по-късно.

5. Ако седнете с кръстосаните крака, бебето ще бъде хилаво

Кръстосаните крака могат да причинят проблеми при кръвоснабдяването и да увеличат риска от разширени вени. Ето защо е по-добре да забравите за това положение по време на бременност и да използвате по-безопасни пози.

6. Ако спите на гърба си, бебето може да се задуши

Заспиването на гърба, особено в последните етапи на бременността, може да доведе до затваряне на вената кава на майката. Ако тя редовно спи на това положение, бременната жена може да получи слабост, липса на кислород и замайване, докато бебето може да развие хипоксия.

7. Ако простирате, бебето може да се заплете в пъпната връв

Работата не е в простирането на дрехите, а в повдигането на двете ви ръце. Ако го направите за кратък период от време, нищо страшно няма да се случи. Въпреки това, ако го направите за дълго време, тогава тонусът на матката може да се увеличи. Това може да бъде опасно за бременността.

8. Забранява се ваната, защото силата на бебето ще бъде измита

Горещата вана и дори баня, особено в ранните етапи на бременността, може да доведе до спонтанен аборт.

Бонус: Момче или момиче ще е?

Казано е, че ако коремът на бременна жена изглежда остър, тя ще има момченце. Ако изглежда овален ще е момиченце. За съжаление, само мястото на мускулите и органите оказват влияние върху формата на корема. Следователно, това суеверие е мит. Най-добрият начин да разберете пола на бебето си остава ултразвукът, въпреки че понякога това може да се обърка особено в началото на бременността.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *