Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ИНТЕРЕСНО / Това е молитвата срещу коронавирус

Това е молитвата срещу коронавирус

Митрополит Антоний предостави на православните българи молитва срещу коронавируса заедно с негови архипастирски благословения:

„Господи, Боже наш, Който си богат в милостта и чрез Твоето мъдро грижовно предводителство направляваш нашия живот, чуй нашата молитва, приеми нашето покаяние за греховете, спри новата инфекциозна болест (новата епидемия), както спря наказанието на Твоя народ по времето на цар Давид.

РЕКЛАМА

Ти, Който си Лекар на нашите души и тела, дарувай изцеление на заболелите, изправи ги бързо от леглото на страданието, за да Те славят, Спасителю Милостиви, здравите покровителствай от всякаква болест.

Благослови, укрепи и пази, Господи, с Твоята благодат всички с човеколюбива и жертвена любов, опази болните в техните къщи и в болниците. Отдалечи цялата болест и страдание от народа и ни научи да ценим живота и здравето като Твои дарове.

Дари ни, Боже, Твоя мир и изпълни нашите сърца с неотстъпна вяра в Твоята закрила, в надежда с Твоята помощ и в любов към Тебе и ближния. Защото Твои са помилването и нашето спасение, Боже наш, и на тебе слава отдаваме, на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги и во веки веков. Амин.

По молитвите на светите наши отци, Господи Иисусe Христе, Боже наш, помилуй нас.
Амин.“

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *