Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ЗДРАВЕ / Терапия с водка убива коронавируса

Терапия с водка убива коронавируса

Търсенето на водка сред руснаците рязко се е повишило поради използването й като дезинфектант – но обработката на ръцете и различните повърхности с водка наистина убива коронавируса?

Според MedikForum.ru използването на водка за обработка на предмети като антисептик, който убива причинителите на коронавирус е доста ефективно.

РЕКЛАМА

Учените стигнаха до извода, че „разтвори, съдържащи етанол в обем най-малко 30%, могат да се използват за дезинфекция на ръце и повърхности от коронавирус, при условие, че времето за обработка е поне 30 секунди.“

Заключението е направено от международна група от научни експерти от Швейцария и Германия. Те анализираха как СЗО се справят със задачата да убият вируса. На своя уебсайт Световната здравна организация публикува рецепти за дезинфекция на разтвори, съдържащи етанол, изопропилов алкохол, водороден прекис и глицерин.

Учените тестваха ефективността на разтвори на базата на етанол (с добавяне на други компоненти) в различни концентрации. Оказа се, че състав, близък до водката, наистина е в състояние да действа като антисептик и да убие новия коронавирус. „

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *