Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ИНТЕРЕСНО / Тази точка премахва запека- само масажирайте и забравете за трудностите в тоалетната

Тази точка премахва запека- само масажирайте и забравете за трудностите в тоалетната

Ако някога сте имали проблем с констипация , тогава вероятно сте опитвали всички възможни начини за изпразване на червата. Но има още едно много просто нещо, което би могло да бъде ключът към вашия проблем. Става дума за масаж, за който не ви е необходим професионален масажист, пише zdravno.bg

Достатъчно е сами да масажирате вашия перинеум, т.е. зоната между вагината и ануса при жените и при мъжете от скротума до ануса.

РЕКЛАМА

Перинеум представлява една от скритите ерогенни зони, но според последното проучване, публикувано в списание Journal of General Internal Medicine, перинеумът съдържа точка на налягане, която, когато се масажира, може да освободи от запек.

Учените са решили да приложат това изследване, тъй като било установено, че 19% от населението има проблеми с храносмилането , затова искали да намерят алтернативни начини, с които биха могли да решат проблемите с храносмилателния тракт, а които не биха включвали консумация на хранителни стоки с голямо количество фибри и интензивни тренировки.

Анкетираните са разделени в две групи: първата практикували стандартни процедури, а вторият го масирала си перинеум. След само 4 седмици, учените констатирали, че втората група е имала добри резултати от първата.

Членовете от втората група признали, че техниката за масажиране на тази част от тялото наистина помогнала, а 82% казали, че след приключване на проучването, са продължили да практикуват този масаж.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *