Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Невероятно полезни съвети за всяка жена-ето какво не трябва да правите по време на цикъл

/
/
/
1 Views
РЕКЛАМА

На жената е даден шанс да се докосне до чудото на раждането, но тя плаща за това щастие всеки месец.
Какво НЕ ТРЯБВА да прави жената по време на менструация? Именно такова възприятие на менструалния цикъл ще помогне да се справите с различните неудобства, които се появяват по време на менструация. Тази статия не е за това, че по време на менструация не биха могли да се носят бели панталони. Не е и за това, че жената не може да ходи на църква по време на цикъл. Ние ще ви кажем какво не може да се прави по време на менструация, ако желаете да запазите вашето женско здраве.

Много жени имат болки в корема по време на менструация. Някои усещат дърпане, а други просто тъпи болки. Допустимо ли е в този случай да се пият болкоуспокояващи? Може, но е необходимо да се помисли по няколко точки.

РЕКЛАМА

Ето как да се избавите от противния мирис от…
На първо място е строго забранено да се вземат лекарства, които влияят на съсирването на кръвта: аналгин и аспирин. На второ място, не се предписват обезболяващи лекарства, даже и да не са с ацетилсалицилова киселина и парацетамол. По-добре е при непрекъснати и труднопоносими болки да се консултирате с лекар. По време на менструация са налице хормонални промени, като по този начин се променя и поносимостта на тялото към лекарствата. Алергиите биха могли да се появят без видима причина. Може да получите непоносимост към лекарства, предписани от лекар, срещу инфекции, като антибиотици.

РЕКЛАМА

Ако чувствате, че нещо не е наред и имате болка, замайване, постоянна умора, обрив, остра болка, нарушения в храносмилането не губете време, а посетете лекар веднага.

Защо по време на менструация не може да взима гореща вана? Горещата вана стимулира кръвта и би могла да предизвика кървене. Същото важи и за горещия душ или сауна. Тежък кръвоизлив може да бъде провокиран ако пиете алкохол. Алкохолът разширява кръвоносните съдове, така че пиенето на алкохол по време на менструация е крайно нежелателно.

Стомашно-чревният тракт е свързан с пикочо-половата система, така че не подценявайте онова, с което се храните по време на месечния цикъл. Повечето млади момичета и жени знаят, че е необходимо да се избягват упражненията по време на цикъл, но много малко се говори за това какво може и не може да се яде. След коригиране на диетата, бихте могли да се отървете от болката, дори и в този период!

Не трябва да се ядат ето тези храни: шоколад, хляб с мая, твърде пикантни и солени храни, сметана, ядки, яйца, мляко, кафе, месни продукти под формата на колбаси. Също така, тази храна може да предизвика главоболие по време на менструация, а дори и виене на свят. Всички пари за козметични процедури по време на цикъла са пари, хвърлени на вятъра.

Пилинг, мезотерапия, уголемяване на устни, инжекции с ботокс и хиалуронова киселина, татуировки – забравете за тях!
Дори и боядисването на косата може да даде неочаквани резултати. Засилва се и болката по време на всяка манипулация на кожата и косата, например, когато се скубят вежди. И всичко това заради високото съдържание на прогестерон в кръвта. За всичко е виновен хормоналния фон, който се променя по време на този период. Поради това и кожата и косата не се държат както обикновено. Не само не може да се постигне желания ефект на процедурите, но също така е възможно да се изпитва и болка.

В дните на менструация жените са по-емоционално уязвими. Поради това се погрижете за себе си. Не е нужно точно тогава да се гледат тъжни филми, да се четат тъжни книги, да говорите по тъжна тема с приятели и да включвате чувствителни въпроси в общуването с хората, които обичате. Това ще ви помогне да избегнете негативните емоции, избухвания и неприятни преживявания!

Източник: Блиц

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *