Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ЗДРАВЕ / Китайски експерт бие тревога: Светът да се готви за втора вълна на COVID-19

Китайски експерт бие тревога: Светът да се готви за втора вълна на COVID-19

Съществува голяма вероятност да има втора вълна на заразени с коронавирус в света през есента. На това мнение е председателят на експертния екип по Covid-19 в Шанхай д-р Шанг Уенхонг съобщават световните агенции, цитирани от news.bg. Според експерта е „малко вероятно“ пандемията да приключи през лятото.

Той посочи, че тя дори може да продължи в голяма степен до следващата година. По негови думи пандемията е достигнала критичен етап.

РЕКЛАМА

„В световен мащаб до момента Европа и САЩ не осъществяват ефективен контрол. В Африка, Южна Америка и Индия, където икономиката е по-малко развита, а медицинските средства не достигат, новите случаи са се увеличили значително, което поражда огромна несигурност в световната борба срещу епидемитя“, посочва д-р Шанг, който е и завеждащ Инфекциозното отделение в университетската болница в Хуашан.

Според експерта броят на новозаразените в Европа и САЩ ще се увеличава постепененно до определен момент, след което ще започне да се регистрира спад в заболеваемостта. Огнища на заразата обаче ще се появят на други места.

„Предполагаме, че разпространението (на коронавируса – бел.ред.) може да се удържи 3-4 месеца, което означава, че спадът ще се случи в края на лятото. След него обаче може да последва втора вълна. Има голяма вероятност от повторна поява на вируса в международен мащаб“.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *