Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / Ето каква е наглата схема на Банев и как се трупат пачки на гърба на народа!

Ето каква е наглата схема на Банев и как се трупат пачки на гърба на народа!

Банев никога не е плащал дивиденти. Една бонова книжка на АКБ „Форес“ сега струва 2.50 лв. Не си плати за къмпинг „Златна рибка“ и за другия къмпинг „Русалка“. Това каза по Нова телевизия журналистът Стефан Ташев за акцията срещу олигарсите Николай и Евелина Баневи, които бяха арестувани в петък във Фарнция.

„За да станеш от стругар милионер, трябва зад теб да седи партията. Фамилията Баневи са олицетворение на прехода. Банев е по-некачествената черта на прехода, взе огромен брой предприятия чрез приватизацията и после ги фалира“, допълни Ташев.

РЕКЛАМА

„Общественото натрупване за чувство на несправедливост е голямо и продължава да расте. Нито обществото стана по-демократично, нито икономиката ни стана по-богата през този преход“, заяви другият събеседник в студиото – финансовият консултант и бивш фараон Иво Недялков.

Недялков изтъкна, че преди 25 години е участвал като консултант в масовата приватизация в Чехия. „Там механизмът беше друг, а тук се създадоха едни РМД-та, които бяха повече мениджърски и мениджърите изместиха работниците. Голяма част от предприятията бяха приватизирани, за да бъдат разграбени“.

„Не знам кой би направил тази пълна ревизия на прехода. Тя ще е леко закъсняла. Активи за милиарди левове отидоха в ръцете на хора като Николай Банев. Заводът затвори 2010 година и вече целият е нарязан, 2000 души работеха, а сега няма нито един работник“, допълни Ташев, пише Пик.

„Баневи са слаби, те са удряни многократно, но има хора, които продължават да работят. Всички ги знаят – едни и същи хора правят големите инфраструктурни проекти. Тук се говори за някаква отговорност, която няма давност“, изтъкна Недялков.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *