Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ЗДРАВЕ / Ето как Чехия намали броя на заразените с COVID-19 с умна карантина

Ето как Чехия намали броя на заразените с COVID-19 с умна карантина

И Чехия обмисля да отмени някои ограничения, съобщава „Политико“, позовавайки се на Чешката телевизия. По-рано Австрия обяви, че от другата седмица започва постепенно отваряне на магазините. Чешката телевизия информира, че някои магазини в страната, които са затворени три седмици, може да отворят врати най-рано от четвъртък, ако се придържат към изпълнение на стриктни хигиенни правила.

Властите могат да отменят и други ограничения с налагането на система „умна карантина“ в страната. При тази система ще се използват данните от мобилните телефони и дебитните и кредитни карти на тези лица, които са с положителен резултат за коронавирус с цел откриване на хора, които може да са се заразили при контакт с носителя на коронавируса.

РЕКЛАМА

Използването на данните ще зависи от съгласието на лицето. Въпреки че здравното министерство съобщи тази сутрин, че още 10 души са починали от коронавирус, продължава да пада броят на заразените с вируса. Министерството обяви на сайта си, че 115 случая са потвърдени през последните 24 часа при 4710 проби – това представлява 2,45%. За сравнение от началото на здравната криза в Чехия този процент е 5,4 на сто, като се основава на 85 014 теста и общо 4591 потвърдени случая.

Починалите се увеличиха до 72 души. По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,13 млн. потвърдени случая, а починалите са повече от 63 000. Регистрирани са случаи в 207 държави и територии. Данните на Университет „Джон Хопкинс“ показват над 1,28 млн. случая и над 70 000 починали в 183 държави, възстановили са се повече от 265 000.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *