Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ДОМ / Експертите казват,че децата ,които са свикнали да получават задачи са по-успешни

Експертите казват,че децата ,които са свикнали да получават задачи са по-успешни

75 години – това е колко време отне да се проведе изледването на Грант от Харвард,, което разкри състоянието на успеха и щастието, зависи от две неща: любов и трудова етика. И ако това е повече или по-малко очевидно с любовта, идеята, че децата, които се занимават с дела, е по-вероятно да успее в бъдеще, със сигурност е новина.

Ние от БТВ24  държим ушите си отворени, за да хванем дума за нови изследвания и родителски техники. И ние с удоволствие съобщаваме, че има някои впечатляващи проучвания за по-малко очевидните, но значими ползи от работата от най-ранна възраст. Продължавайте да превъртате!

РЕКЛАМА

Децата, които растат, вършат задачи, развиват „нагласяне” нагласа.

Експертите казват, че децата, които са свикнали да се занимават със задачи, стават по-успешни

Според Джули-Литхот Хаймс , авторката на „ Как да отгледаме възрастен“ и бившия декан на първокурсниците в Станфордския университет, домакинствата помагат на човек да развие определено отношение, което може да доведе до това да поеме отговорност, когато има нужда от помощ.

Това качество ще бъде полезно при групови проекти в училище, показване на екипна работа с колеги, както и като цяло добро отношение към работата. Тези, които са се научили да поемат инициативата още от детството, е по-вероятно да бъдат лидери.

Децата развиват самоефективност.

Когато дете види, че действията му водят до определен резултат и осъзнава тази връзка „ефект-ефект“, той отваря врата към цяла мрежа от други дейности като мислене, справяне, планиране, вземане на решение, опитване, неуспех и успех. Дава на детето повече пространство да изживее живота като цяло. А заниманията им дават повече контрол върху друга (много значима) област от живота им.

Те стават по-способни и отговорни.

Експертите казват, че децата, които са свикнали да се занимават със задачи, стават по-успешни

Хората са голяма част от ежедневието, което е невъзможно да се избегне. А предпазването на детето от домакинските задължения и изграждането на зависим модел на поведение нанася повече вреди в крайна сметка. Повече или по-малко независим живот ще предизвика определен дисонанс и определен стрес за дете, което свиква с факта, че определена част от живота им се извършва без тяхното участие или усилия.

Те измислят как да свършат задачите.

Експертите казват, че децата, които са свикнали да се занимават със задачи, стават по-успешни

Както Джули Литхот-Хаймс спомена , ние, като родители, не трябва да влагаме всички усилия в добрите оценки и дебелото си възобновяване на децата, а по-скоро върху формирането на определен набор от навици, умения и мислене като цяло – това ще им помогне да постигнат повече живот, тогава добрите оценки някога ще има. Това включва, например, възможността да планирате ден, да поставите приоритет на неотложни и важни задачи и да не отлагате нещата.

Те осъзнават, че бъркотиите не се чистят сами.

Експертите казват, че децата, които са свикнали да се занимават със задачи, стават по-успешни

Литхот-Хаймс казва, че като помолим децата си да помогнат с миенето на чиниите, изнасянето на боклука и прането, ние им помагаме да осъзнаят: „ Трябва да върша работата на живота, за да бъда част от живота . “ И че в момента не става въпрос само за „аз“ и „моите нужди“, а по-скоро, за да се види цялата картина.

Децата се учат на трудова етика.

Експертите казват, че децата, които са свикнали да се занимават със задачи, стават по-успешни

Когато умишлено изолираме децата от домакинските дела, не им позволяваме да развият определени умения, необходими не само в училище или на работа, но и в живота като цяло, иначе известни като трудова етика. Направете си работна карта за отговорности като миене на съдовете, поливане на растенията, изнасяне на боклука, прахосмукване и хранене на животни. Това преживяване ще даде на вашето дете положително усещане, че е продуктивно.

Децата ви вършат ли някакви задължения? Според вас на каква възраст децата трябва да започнат да помагат в домакинството? Ще се радваме да чуем от вас в секцията за коментари по-долу!

 

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *