Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Чудо! Бебе се роди 117 дни след смъртта на майка си!

/
/
/
174 Views
РЕКЛАМА

Този случай стана уникален не само за Чешката република, но и за останалия свят. 117 дни след смъртта на жена, й се роди здраво момиченце.

Това се случи на 15 август 2019 г. в университетска болница, разположена в Бърно (Чехия). Бебето се роди с ръст 16,5 см и тегло 2,1 кг.

РЕКЛАМА

Но как така мъртва майка?

РЕКЛАМА

27-годишна жена претърпява тежък инсулт в 15-тата гестационна седмица. Губи съзнание и спешно е настанена в болницата. Но лекарите не успяват да й помогнат.

Майката на бебето била напълно здрава, преди да получи инсулт. Медицинският персонал реагирал много бързо и се уверил, че инсултът не се е отразил на плода. Той продължил да расте и да се развива в утробата.

Жената е поставена на изкуствена поддръжка на живота. Нещо повече, лекарите симулират ходене (раздвижват краката на жената), така че бебето да расте здраво.

Правели редовно ултразвук на майката, за да разберат състоянието на бебето. Бебето се родило с цезарово сечение в 34-та гестационна седмица. Общо то прекарало в утробата на майка си 117 дни след смъртта й.

След раждането на детето лекарите изключили животоподдържащите системи на майка му. Жената била заобиколена от семейството и съпруга си.

През 2017 г. подобен случай се разигра в Бразилия. След мозъчна смърт животът на жена се поддържаше изкуствено 123 дни. В резултат на това се родиха здрави близнаци.

Медицинско чудо – наистина!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *