Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / РЕЦЕПТИ / Ако си мислите, че соковете се правят трудно, то вижте тази рецепта за нектар от кайсии- гарантираме ви, че ще пробвате

Ако си мислите, че соковете се правят трудно, то вижте тази рецепта за нектар от кайсии- гарантираме ви, че ще пробвате

Когато става въпрос за зимнина, всички започваме да си представяме едно непрестанно чистене, бъркане, варене. Сякаш цялата кухня се превръща в бойно поле. С рецептите, които ви предлагаме обаче, искаме да ви убедим, че мазето може да се напълни с домашни консерви и сокове без излишно суетене около печката.

Ето защо, днес ви предлагаме един приятен сок от кайсии, с който ще радвате всички вкъщи цяла зима, без да се съмнявате в качеството.

РЕКЛАМА

Начин на приготвяне на сок от кайсии:

Измиваме 2 кг узрели кайсии.

Разполовяваме ги и изчистваме от костилките, след това ги пасираме. Слагаме полученото пюре в емайлирана тенджера и поръсваме с 2 кг захар. Счупваме костилките и изваждаме ядките от тях. Счукваме ги и смесваме с 1/2 чаена лъжичка лимонтозу.

Разбъркваме сместа с дървена лъжица и я оставяме да престои 1 денонощие на хладно. На другия ден я прецеждаме през телено сито. Получения сок варим на силен огън до необходимата гъстота. След това, още горещ, го насипваме в буркани или бутилки и ги запечатваме.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *