Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ИНТЕРЕСНО / Ако постоянно страдате от болежки между плешките, то задължително прочетете това- може да ви спаси

Ако постоянно страдате от болежки между плешките, то задължително прочетете това- може да ви спаси

Независимо дали става дума за позата в седнало положение или стоите изправени в продължение на часове по време, или имате стрес в ежедневието, има безброй причини за това състояние. Тези предупредителни знаци, които ще прочете в текста, могат да ви подскажат дали имате по-страшно заболяване – рак. Най-обсъжданият вид болка в гърба е долната част на гърба, но какво означава, когато се усеща болка в раменете и гръдния кош ?

Горни болки в гърба Вашата горна част на гърба се определя като региона на гърба, варираща от основата на шията надолу към долната част на гръдния кош. Болката в тази област често се описва като тъпа, парене, или остра болка, която може или не може да бъде придружена от стягане на мускулите и скованост.

РЕКЛАМА

Това състояние често е причинено от:

-Пренатоварване, мускулна треска, или нараняване на мускулите, сухожилията и дисковете, които поддържат гръбнака.

-Лоша стойка -Натиск и напрягане върху гръбначните нерви от някои проблеми, като дискова херния, които могат да бъдат придружени от болка, излъчваща се надолу към ръцете, както и изтръпване. -Фрактура на един от прешлените.

-Остеоартрит, причинен от разрушаването на хрущяла, който смекчава малките фасетни стави на гръбначния стълб.

-Миофасциална болка, която се отразява на съединителната тъкан на мускул или група от мускули. Повече тревожни симптоми включват:

– Слабост в ръцете или краката .

– Изтръпване на ръцете, краката, гърдите, или корема .

– Загуба на червата или контрол на пикочния мехур . Ако изпитвате болки в гърба с някой от симптомите по-горе, да се потърси лекарска помощ незабавно. Вие може да имате признаци на заболяване на жлъчния мехур , инфекция или рак.

Болки в гърба: Неизвестен симптом на рак Долна болки в гърба може да бъде симптом на рак на дебелото черво , ректума, или яйчника, които имат метастази в околните райони. На гърба, тумори на гръбначния стълб могат да причинят болка в гърба от разширяване на костта или от отслабване на костта. Това от своя страна може да доведе до гръбначни фрактури , компресия (притискане) на нервите, или спинална нестабилност. За разлика от време на време от болките в мускулите, това предизвиква болезненост и дискомфорт в костите. Когато болката се усеща между раменете , тя може да бъде признак на рак на хранопровода или рак на белия дроб, рак на черния дроб също е известно, че причинява изразена болка в гърба . Начално средство за болки в гърба Ако изпитвате хронична болка в гърба , винаги е добра идея да посетите Вашия лекар и да получите професионално мнение относно състоянието ви, особено ако е придружена от други симптоми. Ако болката е дълбоко мускулна, може да намерите облекчение чрез йога, физиотерапия, акупунктура, топли / студени компреси и топла солена баня. Можете също да опитате различна позиция за спане.

За трайно облекчение на тези участъци в ежедневието:

Гръден участък -Стойте в рамката на отворена врата, хванете и с двете си ръце рамката на вратата над главата си.

-Леко се наведете напред, докато почувствате разтягане в предната част на раменете си. -Задръжте 15 секунди.

-Повторете два до три пъти. Коремна преса -Седнете изправен с ръцете си от двете ви страни. -Изстискайте плешките заедно, доколкото можете.

-Задръжте за пет секунди.

-Правете две серии по 15 повторения. Гръден участък

-Седнете на пода с краката си изправени пред вас.

-Хванете краката си, точно над коляното и наведете главата и шията си към пъпа. -Задръжте, като преброите 10 до 15 секунди. -Повторете три пъти. Лежане на коляното -Легнете по гръб с ръце и крака си протегнати. -Дръжте двете ръце навън и спуснете срещу земята. -Свийте дясното коляно към вас и го свийте в лявата част на тялото си. -Задръжте в продължение на 20 секунди. Повторете от другата страна.

Йога котка -Застанете на колене на земята с ръцете си успоредни на раменете и коленете си, успоредни на бедрата. -Издишвайте и леко извийте гръбнака, като погледнете към тавана. -Вдишайте и стегнете основните си мускули, като извивате гърба си като котка. -Задръжте в продължение на 10 секунди. -Повторете 10 пъти.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *