Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ДОМ / 9 неща в къщата, които издават немарливата домакиня

9 неща в къщата, които издават немарливата домакиня

Колкото и стилен да е интериорът в дома ви, само няколко дреболии могат да покажат на гостите ви, че сте нехайница. И изобщо не става въпрос за боклук или каша. Съвсем обикновените интериорни предмети могат да ви предадат с главата.

Нека да разберем какви неща е по-добре да не се съхраняват в къщата, за да не се считат за бедна домакиня.

РЕКЛАМА

1. Домакинско оборудване

Боклуците, пръснати из цялата къща, сега не ги обсъждаме. Говорим за единични неща, разхвърлени тук-там, които развалят цялата гледка. Съхранявайте всичките предмети за бита (парцали, мопове, гъби) на едно място зад непрозрачна врата. Следете кухненските кърпи и ръкохватките да бъдат чисти.

2. Луксозните и богати елементи, които не се съчетават

Ремонтът в стил “луксозно и богато” изглежда зле, ако жилищната площ е 50 квадратни метра. Или се изнесете, или променете вкусовете си. Така наречената еклектика, която съчетава няколко стила в интериора, също придоби популярност. Въпреки това, често този начин на оформяне на жилищно пространство е по-скоро като липса на вкус на домакина.

3. Стари мебели и липса на ремонт

Тук не става въпрос за винтидж мебели, а за съветските мебели, които изглеждат скучни. Със сигурност в мебелния магазина ще намерите много достъпна замяна на стария шкаф за разумна цена.

Същото важи и за „бабиния“ кристал. Най-често не изглежда като скъп, а като нещо остаряло, пожълтяло и покрито с прах. Сега на пазара има толкова много красиви, необичайни дизайнерски лампи! Защо да разваляте интериора с боклуци?

4. Купища вестници, списания, постери и плакати

Имате лош вкус, ако пазите вестници и списания. Периодичните издания са предназначени да прочетете публикацията и да я хвърлите в кошчето. Защо ви трябват купища остарели вестници и списания?

5. Избледнял текстил и мазни мебели

Избледнелите завеси, покривки и килими – всичко това показва немарливостта на една домакиня. Както и мръсните тапети около контактите и превключвателите. Внимателно следете тези нюанси и своевременно сменяйте плата, който е загубил външния си вид.

Същото важи и за мазните мебели. Ако не може да се почистят, изхвърлете ги без съжаление.

6. Ненужни вещи

 

Всички видове фигурки, кутии, статуи могат спокойно да се нарекат “прахоуловители”. Не ги трупайте в апартамента. Оставете само тези, които са особено ценни за вас. Евтините дрънкулки предизвикват обезсърчаване. Езотериците също твърдят, че те отнемат нашата енергия. Дали не са повод за изчистване на пространството?

7. Висящи кабели

Кабелите, които се виждат, не изглеждат много естетически. Сега има много начини да ги скриете и ние сме сигурни, че ще намерите опция както за бюджета, така и за душата.

8. Увехнали цветя

Живите цветя изпълват къщата с цвят, аромат и положителна енергия. Не можеш обаче да кажеш същото за изсъхналите букети. Отървете се от тях без съжаление, увехналите растения по фън шуй не се препоръчват да се държат у дома, тъй като те ни отнемат силата.

9. Старо пиано

Много хора все още пазят старото пиано, дори и никой да не свири на него. Ако не сте отваряли капака на инструмента от няколко години, махнете го. Пианото заема много място и е обемно, а изобщо не е разумно да заемате място в малкия апартамент с ненужни предмети.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *