Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ДОМ / 7 причини да не изхвърляте силиконовите пакетчета в боклука

7 причини да не изхвърляте силиконовите пакетчета в боклука

Няма значение дали купувате чифт маратонки или някакво лекарство за баба си, вероятно ще намерите тези малки торбички със силикагел в кутията или контейнера. Повечето хора просто ги хвърлят в кошчето, без да мислят два пъти, но тези пакети всъщност могат да спасят деня в много ситуации.

Ние от   БТВ24  бяхме изненадани да разберем колко употреби имат обикновените силикагелни пакети. В края на статията ще намерите малък съвет, който ще направи работата ви с този продукт още по-удобна.

РЕКЛАМА

1. Те ​​могат да помогнат за изсушаването на вашите електронни устройства.

7 причини да не се изхвърлят силиконови гел пакети

Торбичките със силикагел абсорбират влагата перфектно, така че могат да ви бъдат полезни, когато трябва да оправите мокро устройство, като мобилен телефон или AirPods. Поставете устройството си в чанта Ziplock със силикагел, затворете го плътно и не го докосвайте през следващите 72 часа . Този метод позволява на устройството да изсъхне напълно и минимизира щетите, нанесени от водата.

2. Можете да ги използвате, за да се отървете от мъгливо предно стъкло.

7 причини да не се изхвърлят силиконови гел пакети

Мъгливите предни стъкла са изключително дразнещи и може да са причина за много опасни ситуации на пътя. Ако смятате, че техническото оборудване в колата ви не се справя добре с този проблем, просто поставете няколко торби със силициев диоксид близо до предното стъкло и се насладете на шофирането си.

3. Можете да ги използвате за запазване на храната.

7 причини да не се изхвърлят силиконови гел пакети

Семената, подправките, билките и дори храната за домашни любимци трябва да се съхраняват на сухи места, за да не останат застояли. Просто сложете торбичка със силициев диоксид в контейнер с храната и това ще попречи на мухълът да расте и да запази продуктите свежи.

4. Те ще поддържат нещата ви свежи и чисти.

7 причини да не се изхвърлят силиконови гел пакети

За да предотвратите миризмата на чаршафите и кърпите, ги съхранявайте с няколко торби със силикагел. Същият трик работи за фитнес чанти, шкафчета и дори маратонки. Силикагелът абсорбира влагата, което забавя разпространението на бактерии и предотвратява неприятните миризми.

5. Ще предотвратите ръжда и корозия.

7 причини да не се изхвърлят силиконови гел пакети

Прекомерната влага е една от причините, поради които корозията започва на първо място. Съхраняването на торбички със силикагел с вашите бръсначи, отвертки, чукове и дори сребърни съдове е чудесен начин да ги спасите от ръжда и петна.

6. Те могат да се използват за сушене на цветя.

7 причини да не се изхвърлят силиконови гел пакети

Можете лесно да запазите цветята, като използвате силикагел. Вземете съд и го напълнете с гела. След това залепете цветя в него и ги покрийте с гела. Затворете плътно контейнера. Изчакайте 2-6 дни и проверете дали процесът на сушене е завършен. След това просто премахнете силикагела и се насладете на резултатите.

7. Можете да ги използвате, за да се отървете от неприятната миризма във вашия апартамент.

7 причини да не се изхвърлят силиконови гел пакети

Силикагелът може да маскира и неприятни миризми. Например, ако забележите постоянна миризма под мивката си, вземете голям пакет силициев диоксид и го поставете под него. Всичко, което трябва да направите, е да сменяте торбичките от време на време.

предпазни мерки

7 причини да не се изхвърлят силиконови гел пакети

  • Силикагелът не е токсичен и не се разпада вътре в тялото, но, разбира се, никога не трябва да го ядете. Също така има висок риск от задушаване на този гел. Ето защо производителите настояват тя да се пази от деца и домашни любимци.
  • Силикагелът може лесно да попадне в жаковете за слушалки и други контактни контакти на устройство и да ги блокира. Затова бъдете внимателни и използвайте торбички със силикагел, ако изобщо е възможно.
  • Не загрявайте силикагел. Освен това, той ще загуби полезните си функции и може да съсипе някои от вашите неща, ако влезе в контакт с тях.

Бонус: Използвайте мрежеста торба за пране, за да съхранявате всичките си пакети със силикагел.

7 причини да не се изхвърлят силиконови гел пакети

Какво обикновено правите с торбичките си силикагел? Може би знаете други начини да ги използвате? Споделете идеите си в коментарите.

Facebook Comments

1 Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *