Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ЗДРАВЕ / 5 рецепти на лечителя Петър Димков за укрепване на организма и подмладяване!

5 рецепти на лечителя Петър Димков за укрепване на организма и подмладяване!

Според изследователи Димков е излекувал болките на повече от 100 000 българи. Той е 67-ият по значимост българин в справочника „100-те най-влиятелни българи в нашата история” на проф. Андрей Пантев и Борислав Гаврилов.

Народният Лечител е роден на 19 декември 1886 г. в София. През 1899 г. заминава за Петербург, където завършва Военна академия. Там се запознава с трудовете на Лев Толстой, които стават основа на мирогледа му.

РЕКЛАМА

През време на ученето си, успоредно посещава и лекции по медицина в Медицинския университет. Интересувал се е също от хомеопатия, посещавал лекции, беседи по Тибетска медицина. Там намира и първите книги за ирисова диагностика на доктор Пекчели, която след това негов начин за диагностициране.

През 1909 г. е назначен като подпоручик в Драгомански полк в Цариброд. Участва в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война, раняван е многократно. Дейността си на лечител започва през 20-те години на миналия век.

Привърженик на идеите на Петър Дънов, Димков вярва, че трябва да се лекува не само тялото, но и душата на човека и, че няма нелечима болест. Лекувал е всичките си пациенти безплатно.

Публикувано е тритомно издание на Петър Димков „Българска народна медицина“ (1977, 1991, 1993, 2008), което включва рецепти и съвети за природолечение и природосъобразен живот – хигиена, хранене, козметика, билколечение и духовни практики. То е наследник на основния му труд „Нарѫчникъ по природно лѢкуване и живѢене“, издаден в три тома четири пъти в периода 1926 – 1939.

Заради това, че е последовател на Дънов, комунистическата власт след 1944 г. забранява книгите му. Цензурата пада едва след смъртта му, а делото му добива отново популярност след 1990 г.

Ето и 5 биостимулиращи рецепти на Лечителя

Рецепта 1 (общоукрепваща): Вземат се корени от валериана – 30 г, цветове от лавандула – 40 г, шишарчици от хмел – 20 г, стръкове от босилек – 60 г, стръкове от жълт кантарион – 50 г
Изсушените растения се наситняват и смесват добре. Две с.л. от сместа врат 20 мин. в 500 мл вода (слагат се веднага след като тя кипне). От отварата се пият по 50 г 3 пъти на ден – сутрин, обед и вечер, 10 мин. преди ядене.
След изпиване на цялото посочено количество трябва да се направи пауза от 1 седмица и да се повтори. Помага и срещу лошо настроение.

Рецепта 2 (универсален биостимулатор за дълъг живот): Две глави кромид лук се очистват от люспите, настъргват се ситно в емайлиран съд и се прецеждат през ситно сито или марля. Прибавят се 500 г мед и всичко се разбърква добре. Взема се преди ядене по 1 с.л. 3 пъти на ден.

Рецепта 3 (брезов биостимулатор): 100 – 150 листа от бреза се варят в 700 мл вода, докато се изпари до 500 г. След изстиване се прецежда. Пие се по 1 малка винена чаша 4 пъти на ден преди ядене.
Има и пикочогонен ефект. Подпомага и облекчава пикочната система на мъже с увеличена простата.

Рецепта 4 (луков биостимулатор): 300 г лук се нарязва на ситно и смачква, за да изпусне целия си сок. Към него се прибавят 100 г мед и 650 мл червено вино. Пие се по 1 винена чашка преди ядене 4 пъти на ден.
Може да се употребява дълго време, помага и при други заболявания (грип) и изобщо засилва и укрепва организма.

Рецепта 5 (яйчен биостимулатор): 4 пресни яйца се разбиват много добре и се разбъркват с една супена лъжица вода. Прибавят се 100 г захар, 5 г сол и сок от портокали. Тази доза е за 1 ден и се изпива на 3-4 пъти преди ядене. Може да се взема по веднъж седмично.
Продължителността на ползване се определя индивидуално – докато „организмът го желае“.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *