Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ЗАБАВНО / 10 неща, които трябва да спрете да правите, за да спестите пари по-бързо

10 неща, които трябва да спрете да правите, за да спестите пари по-бързо

Има хора, които имат умение да живеят най-добрия си живот ефикасно и тогава има такива, които прекарват толкова екстравагантно, че в крайна сметка се разбиват. Ако можете да се свържете повече с последното, знайте, че все още можете да трансформирате финансовото си положение, като харчите парите си умно и спестявате повече. Както гласи старата британска поговорка: „Ако се грижите за стотинките, килограмите ще се грижат сами за себе си.“

Мамче състави списък с неща, за които трябва да спрете да харчите парите си. Не ви предлагаме да не се наслаждавате на живота си, а да опитате някои от тези начини, които могат да ви попречат да изгорите дупка в джоба си.

РЕКЛАМА

1. Хранене навън

Ако обичате да вечеряте, може да искате да преразгледате избора си. Ако сте забелязали, повечето ястия в ресторант са с изключително високи цени по време на вечеря . Така че, ако вече имате готова храна вкъщи или можете сами да си приготвите нещо, не бива да губите пари за ядене, освен ако не е спешен или специален повод.

2. Абониране за стрийминг услуги

Премиумните абонаменти за стрийминг услуги като Spotify, YouTube и т.н. се отърват от рекламите, за да ви осигурят безпроблемно изживяване. Вероятно можеш да толерираш поточно разпространение на медиите с реклами, това наистина не е голям. Със сигурност тези поточни услуги се нуждаят от приходи, за да работят, но не си струва да харчите парите си за това.

3. Закупуване на лотарийни билети

Купуването на билети за лото е огромно източване на пари . Понякога звучи разумно да си купите такъв, защото никога не знаете дали може да спечелите джакпота. Но тъй като шансовете за това са много лоши, ще е по-добре да не губите трудно спечелените пари на лист хартия.

4. Разделяне силно на ваканции

Не искаме да ви спукаме балона, но все пак можете да изследвате света, без да изгорите дупка в джоба си . На първо място, никога не резервирайте първия хотел, който намерите. Вместо това потърсете такива, които имат по-добри сделки. Освен това, използвайте максимално спечелените от пътуването награди и точки, които сте спечелили, посетете по-малко популярни места за почивка, отсядайте в Airbnb или хостел с раници и др.

5. Никога не пропускайте никакви продажби, оферти и т.н.

Въпросът е да не пазарувате стоки, които се продават – това е за закупуване на неща, само ако наистина наистина имате нужда от тях на достъпна цена. Много хора се втурват да купуват продукти, защото имат 50% отстъпка, само за да разберат по-късно, че са пропиляли пари, защото всъщност изобщо не се нуждаят от продуктите.

6. Записване в членство във фитнес залата

Вместо да тренирате във фитнеса, можете да спестите пари, като работите у дома и инвестирате в някакво оборудване. Ако обаче обичате да прекарвате време във фитнеса, използвайте максимално своето членство и потърсете други начини да спестите пари.

7. Купуване на нещата импулсивно

Има хора, които обичат да харчат пари екстравагантно за неща, които дори не се нуждаят или искат. Фирмите са склонни да използват много тактики, за да ви принудят да купувате неща, които всъщност не искате. Проучванията твърдят, че тези покупки са виновни удоволствия за импулсивните купувачи. Хората трябва да разберат, че подобни удоволствия са временни и губят скъпоценните ви пари.

8. Закупуване на артикули в линията за плащане

Една от най-трудните тактики, за да ви накара да импулсирате отново да пазарувате, са артикулите в линията за плащане. И така, следващия път, когато сте на линия, контролирайте своите импулси към закупуването на тези елементи и спестете парите си.

9. Използване на предмети за еднократна употреба

Няма смисъл да ги купувате, когато просто ще ги изхвърлите и след това отново ги купите. Вместо това трябва да купувате неща, които можете да използвате повторно и които ще продължат години и години. Елементите за еднократна употреба са идеални за определени събития, но керамичните чинии са по -добра алтернатива за ежедневна употреба.

10. Обновяване на технологията

Тук хората са склонни да харчат цяло състояние, когато наистина не им е нужно. Например, веднага щом стартира нов iPhone, хората бързат да купуват най-новия веднага, дори ако сегашното им устройство работи просто добре. Ако това е така, помислете как можете да спестите малко пари, като пропуснете напълно надстройката.

11. Четене на твърди корици
10+ неща, които трябва да спрем да правим, за да спестим пари по-бързо

Със сигурност обичате да четете книги с твърди корици, за да се насладите на старото ученическо преживяване. Мнозина може да не са съгласни, но инвестирането в електронни книги или посещението на местна библиотека са най-добрите алтернативи за получаване на книгите, които искате безплатно. Можете също така да купите евтини употребявани книги от eBay или Amazon.

За кой от тези артикули бихте спрели да харчите пари? Знаете ли някакви други начини да живеете най-добре живота си? Уведомете ни в коментарите по-долу.

Facebook Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *